Visana Homeopatica

Den sunda livskraften

Om mig, Maria Eselböck

Första gången jag kom i kontakt med homeopatin var när jag själv sökte för mina symptom. Jag blev rekommenderad en homeopat och gick dit oanande vilken vändning det skulle bli för mig framöver. Jag minns att jag tyckte homeopaten ställde en hel del annorlunda frågor. 

Idag vet jag hur viktig det att ställa de ”rättta” frågorna till mina patienter. Klassiska homeopater har inga mätinstrument för att ställa en diagnos. Det enda ”instrument” homeopaten har är anamnesen mellan patient och homeopat. 

Redan samma dag jag som började med det homeopatiska läkemedlet märkte jag att symptomen började förändras. Jag blev snabbt mycket bättre och mina symptom försvann helt efter en tids behandling.  

Redan två år efter min första kontakt med homeopatin började jag på min 6 år långa utbildning. 

Foto: Eva Björklund

Jag är född 1977 i Skövde och bodde ett par år i Göteborg innan jag flyttade till Österrike år 2006. 

Här i Österrike har homeopatin en helt annan status än i Sverige. Det finns ett överskott på läkare och varje läkare försöker hitta sin nisch genom att bland annat utöva homeopati. Endast läkare får jobba som homeopater här i Österrike, i Sverige är det tvärtom. 

I den lilla staden där jag bor har jag blivit välsignad med en tillverkare av homeopatiska medel. Han har över 80 anställda som sitter hela dagarna och tillverkar homeopatiska medel som skickas över hela världen. Medlena görs för hand och ägaren åker jorden runt för att själv samla in substanserna. Självklart är det från hans tillverkning som jag skickar medlena till mina svenska patienter. 

Foto: Eva Björklund

De utbildningar jag har inom klassisk Homeopati och Basmedicin är:

Klassisk homeopati –  3.5 årig utbildning vid Homeopati Forum i Göteborg. Med Gert Eselböck som huvudlärare. 

Basmedicin – 3 årig utbildning vid Thalamus i Uppsala

Kurs i tillverkning av homeopatiska Q – potenser och beredning av ursubstanser vid de Österrikiska alperna. Ledd av Gert Eselböck. 

Diverse homeopati fortbildningskurser mellan 2006 till 2015